12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a fost solicitat să intervină pe raza judeţului nostru, pentru detectarea unui miros înţepător care se simţea în incinta Pieţei Agroalimentare Mircea, dar şi pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia se afla o persoană decedată.
În data de 25 martie, la ora 11.37, dispeceratul ISU Mehedinţi a fost anunţat cu privire la faptul că, în municipiul Drobeta Turnu Severin, în incinta Pieţei Agroalimentare Mircea, se simţea un miros de gaze. La faţa locului s-a deplasat Grupa Operativă a I.S.U. Mehedinţi, împreună cu un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin. Evaluându-se situaţia, s-a constatat că exista un miros înţepător de produse petroliere, însă, după efectuarea măsurătorilor cu aparatul de detecţie multigaz aflat in dotarea Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, concentraţia maximă admisă nu a fost depăşită. S-au luat măsuri de informare a populaţiei, activităţile comerciale reluându-se după circa 10 minute, nefiind necesară evacuarea populaţiei din zonă.
Alături de forţele ISU ”Drobeta”, la acţiune a participat un echipaj de jandarmi, 2 echipaje ale Serviciului de Poliţie Comunitară, precum şi reprezentanţii societăţii SC Mehedinţi Gaz SA.
Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 2 autospeciale cu apă şi spumă şi 14 pompieri, în comun Şimian, pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia se afla o persoană decedată. Echipajul de pompieri a pătruns în interiorul apartamentului prin escaladarea a două etaje, cu ajutorul scării de fereastră, spărgând un geam de la balcon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS